• Testovanie žiakov II. stupňa ZŠ - kloktacie testy

          • Na základe informácii z MŠVVaŠ SR a na základe zlepšujúcej sa epidemiologickej situácie MŠVVŠ SR predpokladá, že po veľkonočných prázdninách  nastane zmena, a s veľkou pravdepodobnosťou sa začneme riadiť nie celoslovenským, ale regionálnym covid automatom.

            Tým by sa otvorila možnosť plnohodnotného obnovenia prezenčného vyučovania na 2. stupni v základných školách, a to nasledovne: 

            • ak bude okres v III. stupni varovania, obnoví sa vyučovanie v  9. ročníku základných škôl, 
            • v prípade II. stupňa varovania v okrese by mohlo dôjsť k otvoreniu celého 2. stupňa základných škôl prezenčnou formou vzdelávania.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR má mimoriadny záujem udržať prostredie škôl bezpečné, a preto nám ponúka možnosť pravidelného PCR testovania kloktacími testami pre žiakov 2.stupňa základných škôl.

            Otvorili sme záväzné prihlasovanie na toto testovanie pre žiakov 2. stupňa. Prihlasovať sa môžete prostredníctvom EduPage od zajtra 25. 3. 2021 od 8:00 hod. do 29.3. 2021 do 13:00 hod. Keď svoje dieťa prihlásite na testovanie, je potrebné vyplniť dve tlačivá - súhlas dotknutej osoby a zber údajov. Tieto tlačivá je potrebné odovzdať na vrátnici školy do 31.3.2021 do 14:00 hod. ​​​​​​​

            Súhlas dotknutej osoby - Suhlas.rtf

            Zber údajov - Zber_udajov.docx

            Tlačivo pre obojstrannú tlač - Suhlas_a_zber_-_tlac.rtf

            Termín testovania Vám oznámime prostredníctvom EduPage.

          • Zápis do prvého ročníka

          • Základná škola organizuje zápis do 1. ročníka na školský rok 2021/2022 nasledovne:

            • zákonný zástupca dieťaťa vyplní online prihlášku na základnú školu v čase od 1. 4. 2021 do 15. 4. 2021.
            • ak nemá zákonný zástupca technicky možnosť podať elektronickú prihlášku, môže si v čase od 1. 4. do 15. 4. 2021 vyzdvinúť prihlášku v papierovej podobe na vrátnici školy.
            • ak dovolí epidemiologická situácia, budeme organizovať následne prezenčný zápis v dňoch 16. 4. v čase od 15:00 hod. do 18:00 hod. a 17. 4. v čase od 8:00 hod. do 12:00 hod. 

            Bližšie informácie nájdete v oznámení o zápise - Oznamenie_o_zapise_na_sk._rok_2021_2022.pdf

          • Testovanie na COVID 19

          • MÚ MČ Bratislava Lamač bude prostredníctvom MOM zabezpečovať testovanie zákonných zástupcov, prípadne žiakov a zamestnancov školy vždy v sobotu od 9:00 hod. v budove základnej školy. Harmonogram bude podľa tried a bude vždy zverejnený v piatok - deň pred testovaním. 

          • Organizácia vzdelávania od 8. 3. 2021

          • Od 8. 3. 2021 je plánovaná zmena organizácie vyučovania:

            • žiaci I. stupňa -  prezenčné vyčovanie v škole,
            • žiaci II. stupňa - pokračujú v dištančnom vzdelávaní,
            • vybraní žiaci II. stupňa - kombinovaná forma vzdelávania (prezenčná a dištančná)

            Návrat do školy je podmienený pandemickou situáciou a Covid automatom. 

            6. 3. 2021 bude v základnej škole organizované testovanie zamestnacov školy a zákonných zástupcov žiakov I. stupňa, prípadne žiakov podľa časového harmonogramu - Harmonogram_-_6.3.2021.pdf

            Prosíme Vás, aby ste kvôli bezpečnosti a ochrane zdravia Vašich detí a zamestnancov školy rešpektovali  všetky opatrenia a informácie, ktoré Vám posielame. Ak sa nakazia pedagogickí zamestnanci, tak sa budeme musieť opäť vrátiť na dištančné vzdelávanie (a možno aj na žiadne vzdelávanie).

            Inštrukcie k nástupu a fungovaniu školy sme sa snažili napísať jasne a zrozumiteľne. Informácie si viete doplniť aj z webovej stránky MŠVVaŠ SR - Návrat do škôl 2021 aktualizovaný k 8. 3. 2021 | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)

            Ak sa potrebujete individuálne poradiť, tak nám napíšte na info@skolalamac.sk alebo sa informujte telefonicky na čísle 64780640.

            Žiaci, ktorých zákonní zástupcovia majú obavy poslať do školy, budú pokračovať v dištančnom vzdelávaní bez online vyučovania. Bližšie informácie sú v prílohe k nástupu do školy.

            informácie k nástupu žiakov I. stupňa do školy - Informacie_k_nastupu_do_skoly_8.3.2021.pdf

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - Cestne_vyhlasenie_-_zakonny_zastupca-8.2.2021.docx

            Rozhodnutie ministra školstva SR - 18916.pdf (minedu.sk) 

            RÚVZ BA - stanovisko - skoly_ba_kraj3.pdf (ruvzba.sk)

             

          • Škola pokračuje v dištančnom vzdelávaní žiakov

          • V čase od 22. 2. do 26. 2. 2021 pokračuje ZŠ v dištančnom vzdelávaní všetkých žiakov. 

            Žiaci, ktorých zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre, alebo ktorým povaha práca neumožňuje pracovať z domu môžu svoje dieťa prihlásiť do školy prostredníctvom mailovej adresy: info@skolalamac.sk do 19. 2. 2021 do 12:00 hod. K žiadosti je potrebné priložiť potvrdenie zamestnávateľa, že nemôžu pracovať z domu od oboch zákonných zástupcov, čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a k nahliadnutiu potvrdenie o negatívnom teste na COVID 19 jedného zákonného zástupcu žijúceho v spoločnej domácnosti alebo potvrdenie o prekonaní COVID 19 nie starší ako 3 mesiace. 

            Od 1. 3.  do 5. 3. 2021 budú jarné prázdniny. Počas prázdnin nebude prebiehať vyučovanie.

            Po prázdninách 8. 3. 2021 by mali žiaci I. stupňa nastúpiť na prezenčné vyučovanie v prípade, že to bude Covid automat dovoľovať.  Žiaci II. stupňa zatiaľ pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. 

            Pred nástupom žiakov do školy bude v budove školy 6. 3. 2021 prebiehať testovanie zamestnancov, zákonných zástupcov žiakov, prípadne podľa záujmu aj žiakov školy. Sledujte našu stránku, na ktorej budú zverejnené bližšie informácie a časy testovania jednotlivých tried. 


            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - Cestne_vyhlasenie_-_zakonny_zastupca-8_2_2021.docx

            Rozhodnutie starostu MČ Bratislava - Lamač - Rozhodnutie_starostu_k_otvaraniu_ZS.pdf

            Rozhodnutie ministra školstva SR - https://www.minedu.sk/data/att/18657.pdf

            RÚVZ - https://www.ruvzba.sk/aktuality/skoly_ba_kraj.pdf

            RÚVZ - https://www.ruvzba.sk/aktuality/skoly_ba_kraj2.pdf

          • Očkovanie učiteľov

          • V týchto dňoch prebieha očkovanie učiteľov I. stupňa. Viacerí majú na očkovanie ťažšiu reakciu, pri ktorej nie je možné viesť vyučovaciu hodinu. Upozorňujeme, že z tohoto dôvodu budú v niektorých triedach zrušené hodiny. 

          • Odloženie nástupu detí I. stupňa do školy

          • Na základe nových informácií z rokovania vlády a toho, že Regionálny úrad verejného zdravia odporúča neotvárať školy  v okresoch Bratislavského kraja (skoly_ba_kraj.pdf (ruvzba.sk)), odkladá sa nástup žiakov I. stupňa našej školy na prezenčnú formu vzdelávania. 

            Termín testovanie dňa 6. 2. 2021 platí podľa zverejného harmonogramu. Výsledky testovania budú podkladom k zváženiu návratu detí do škôl. 

            Harmonogram testovania - Harmonogram_-_6._2.2021_web.pdf

            Žiaci I. stupňa pokračujú naďalej v dištančnej forme vyučovania a sú automaticky odhlásené zo stravovania v školskej jedálni.

             

          • Harmonogram testovanie

          • Vážení rodičia,

            v snahe umožniť prípadné obnovenie vyučovania na našej základnej škole sme pripravili možnosť pre rodičov žiakov, zamestnancov školy a v prípade záujmu aj samotných žiakov absolvovať testovanie. Pre komfortné absolvovanie testu pre Vás pripravil zriaďovateľ našej školy – Mestská časť Bratislava – Lamač vyhradené odberové miesto v priestoroch Základnej školy na Malokarpatskom námestí 1 (hlavný vchod). Prosím prichádzajte na testovanie podľa priloženého harmonogramu.

            Údaje získané z tohto testovanie budú slúžiť na konečné zhodnotenie možnosti obnovenia prevádzky nášho zariadenia. Potvrdenie o vykonaní testu, ktoré obdržíte Vám bude slúžiť na preukázanie v rámci pohybu osôb v zmysle COVID automatu.

             

            V základnej škole bude dňa 6. 2. 2021 prebiehať testovanie rodičov žiakov I. stupňa na základe harmonogramu:

            1.A - od 9:00              2.A - od  11:00            3.A - od 12:30         4.A - od 14:30

            1.B - od 9:30              2.B - od 11:30             3.B - od 13:15         4.B - od 15:30

            1.C - od 10:00            2.C - od 12:00             3.C - od 14:00        4.C - od 16:00

            1.D - od 10:30

            Harmonogram testovanie rodičov - 6. 2. 2021 - Harmonogram_-_6._2.2021_web.pdf

             

          • Návrat žiakov I. stupňa do škôl

          • Na základe rozhodnutie ministra školstva SR od 8. 2. 2021 budú sa žiaci I. stupňa vzdelávať prezenčne v škole.

            Podmienkou nástupu žiaka do školy je negatívny test zákonného zástupcu žiaka. Mestská časť Bratislava – Lamač ako zriaďovateľ nášho zariadenia má pripravený postup na to, aby bolo testovanie zrealizované bezpečnou formou a vytvorí počas víkendu 6. - 7. 2. 2021 dostatočné kapacity formou dočasného odberového miesta, ktoré bude určené výhradne pre rodičov a pedagógov a v prípade záujmu aj samotných žiakov. O presnom čase a mieste vyhradenom pre Vašu triedu Vás budeme informovať. 

            Žiaci, ktorých zákonný zástupca neabsolvuje testovanie bude pokračovať v povinnom vzdelávaní dištančnou formou podľa možnosti školy.

            Bližšie informácie k nástupu žiakov do školy budeme zverejňovať postupne.

            II. stupeň pokračuje v dištančnom vzdelávaní a online vyučovaní.

          • Rozhodnutie ministra školstva z 26.1.2021

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 a § 161k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto (Rozhodnutie ministra z 26. 1. 2021 | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk):

            1. Termín na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole na štúdium v odboroch vzdelávania stredných škôl, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania a v ostatných odboroch vzdelávania stredných škôl, je do 26. februára 2021.

            2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole (ďalej len „prihláška“) zákonným zástupcom žiaka alebo plnoletým žiakom riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

            3. K prihláške sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, len ak ide o študijný odbor alebo o učebný odbor 18512.pdf (minedu.sk)

            2275 H hutník
            2433 H obrábač kovov
            3661 H murár
            3663 H tesár
            3684 H strechár
            3762 H železničiar
            4575 H mechanizátor lesnej výroby
            5371 H sanitár
            Všetky študijné zdravotnícke odbory skupiny 53 na stredných zdravotníckych školách
            8227 Q tanec
            9245 M ochrana osôb a majet
            Vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka je uvedený v prílohe č. 2. rozhodnutia ministra školstva
            18513.pdf (minedu.sk)

            4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

            5. Ak sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu neuskutoční niektorá časť prijímacieho konania na školský rok 2021/2022, príslušné kritérium sa nebude hodnotiť žiakom, ktorí príslušnú časť prijímacieho konania neabsolvujú.

            6. Termín na rozhodnutie riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy je do 20. mája 2021.

            7. Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka alebo plnoletému žiakovi cez informačný systém základnej školy napr. EduPage, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, poštou alebo do elektronickej schránky je do 20. mája 2021.

            8. Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium strednej škole je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu,poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            Vzor potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium je uvedený v prílohe č. 3.18514.pdf (minedu.sk)

            Odôvodnenie: Toto rozhodnutie reaguje na vývoj epidemiologickej situácie v priebehu školského roka 2020/2021.Termíny rozhodujúce pre organizáciu školského roka 2020/2021 sa určujú v nadväznosti na epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19.

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje

          • Na základe rozhodnutie MŠVVaŠ SR v týždni od 18. 1. do 29. 1. 2021 pokračuje dištančné vzdelávanie pre žiakov I. aj II. stupňa základnej školy.

            Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň | Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (minedu.sk)

            • Žiaci pokračujú vo vzdelávanie podľa rozvrhu pre online vyučovanie.
            • Žiakom II. stupňa budú tento týždeň pridané online hodiny informatiky, občianskej náuky a techniky.
            • Ukončenie prvého polroku školského roku 2020/2021 na našej škole bude k 31. 1. 2021.  Termín klasifikácie budeme predlžovať len individuálne žiakom, ktorí mali vážne problémy (zdravotné alebo technické) a nemohli sa zúčastňovať vzdelávania.
            • Dňa 25. 1. 2021 bude zasadať pedagogická rada a bude uzatvorená klasifikácia za I. polrok.
            • Individuálne budú tento týždeň učitelia oslovovať žiakov na online skúšanie popoludní v prípadoch, keď potrebujú  uzatvoriť známky.
            • Informáciu o polročných známkach nájdete na EduPage. Žiaci nedostanú výpisy známok v papierovej podobe tento polrok.  Ak niekto potrebuje polročné vysvedčenie na oficiálnom tlačive, tak musí písomne o to požiadať. 
            • ŠKD je otvorené len pre žiakov kritickej infraštruktúry, ktorí prihlásili svoje dieťa a spĺňajú kritéria. 
            • Ak potrebuje Vaše dieťa učebné pomôcky, ktoré si zabudlo v škole je potrebné si dohodnúť termín, kedy si môžete prísť pomôcky zobrať a to prostredníctvom mailu: info@skolalamac.sk alebo telefonicky na 64780640. 
          • 11. 1. 2021 - 15. 1. 2021 - ŠKD

          • 11. 1. 20201 až 15. 1. 2021  môže základná škola otvoriť ŠKD pre deti rodičov zdravotníkov alebo kritickej infraštruktúry

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR všetci žiaci základnej školy sa v čase od 11.1. 2021 do 15. 1. 2021 budú vzdelávať dištančne. Bližie informácie - cloud (edupage.org)

            Škola môže otvoriť ŠKD pre deti rodičov, ktorí obaja pracujú ako zdravotníci alebo pre deti rodičov  z kritickej infraštruktúry. Rodičia, ktorých sa výnimka týka, prosíme, aby nám do štvrtku 7. 1. 2021 zaslali mailom na adresu info@skolalamac.sk svoje pracovné zaradenie a výnimku od zamestnávateľa na cestu do a z práce. (Požiadavka sa vzťahuje na oboch rodičov dieťaťa súčasne).

          • Vianočný pozdrav

          • Vážení rodičia, milí žiaci - druhostupniari,

            zajtra nás čaká posledný deň v škole v tomto roku. Chceme vám touto cestou popriať krásne vianočné sviatky, veľa zdravia, radosti a lásky. My všetci, čo sme zostali v škole, sme pre vás rodičov a hlavne pre vás naši druhostupniari natočili tento krátky vianočný pozdrav:

            https://www.youtube.com/watch?v=SrJuMkKKpiA&feature=youtu.be 

            Veríme, že v novom roku 2021 sa spolu stretneme zdraví v škole.