• Nosenie rúšok v škole

          •  

            Vážení rodičia,

            v týchto dňoch vznikajú diskusie rodičov na verejnosti ohľadom nosenia rúšok v škole.
            Škola je inštitúcia, ktorá musí akceptovať usmernenia nadriadených orgánov (MŠVVaŠ SR, RÚVZ SR, zriaďovateľ a pod.) a snaží sa nájsť riešenia najvhodnejšie pre žiakov. Keď je raz dané, že všetci žiaci majú nosiť rúška v spoločných priestoroch, žiaci I. stupňa nosia rúška v triede dobrovoľne a žiaci II. stupňa nosia rúška v triede povinne, tak to škola musí akceptovať a dodržiavať.

            Ak dieťa má zdravotné problémy (napr. alergia, astma a pod.) má na rúšku označenie (pripnutý kvietok alebo inú značku), rúško má na tvári, ale môže si ho stiahnuť z ústa a nosa podľa potreby.
            Žiak do školy bez rúška nevstupuje.

            Vážení rodičia, v škole je viac ako 560 žiakov a 69 zamestnancov školy. Každý má rôzne zdravotné a iné problémy. Prosím Vás o tolerantné a empatické správanie a dodržiavanie pravidiel.
            Urobme všetko preto, aby sme po dvoch týždňoch mohli prejsť na voľnejší režim  a na normálne vyučovanie. My nechceme opäť vyučovať dištančne a Vy určite nechcete, aby Vaše deti zostali doma a učili sa na diaľku. Školská dochádzka je povinná, to znamená, že aj pre dištančné vzdelávanie budú platiť prísnejšie pravidlá, ako to bolo v prvej vlne COVIDu 19.

            Prosíme Vás, aby ste naladili svoje deti pozitívne a hlavne im vysvetlili dôležitosť a správnosť opatrení. Keď pôjdeme jednotne, určite to budeme mať všetci jednoduchšie. Verím, že to spoločne zvládneme, tak ako sme to zvládli v júni 2020.

             

                                                                                                                            Mgr. Alena Petáková
                                                                                                                                          riaditeľka

          • Školská jedáleň

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás informovať, že v rámci inovácie školského jedálenského programu, si budete môcť už čoskoro sami odhlasovať Vaše deti z obeda.

            Dňa 02.09.2020 budú žiakom rozdané poštové poukazy spolu s potrebnými údajmi a inštrukciami ako sa prihlásiť do aplikácie http://e-jedalnicek.eu/.

            V prípade, ak nebudete mať údaje o prihlásení, prosím kontaktujte priamo kanceláriu ŠJ telefonicky: 02/64 78 17 56 alebo e-mailom: sjlamac@gmail.com.

          • Školský rok 2020/2021

          • Školský rok 2020/2021 začína 2. 9. 2020. 

            Program prvého dňa je nasledovný:

            • 8.00 hod. - stretnutie s prvákmi podľa informácii v liste pre rodičov (nájdete nižšie)
            • 9.00 hod. - nástup žiakov 2. - 9. ročníka podľa informácii v liste pre rodičov (nižšie)
            • od 11.00 hod. začína obed - podľa harmonogramu. Žiaci, ktorí nepôjdu na obed sa musia odhlásiť z obeda. V opačnom prípade zaplatia plnú sumu obeda. 
            • ŠKD je otvorené do 16.00 hod.

            Otvorenie prebieha za sprísnených hygienicko-epidemiologických opatrení. Prosíme všetkých zákonných zástupcov žiakov, aby si ich naštudovali: